Tulisna Watake Tembang Pocung

Tulisna Watake Tembang Pocung

opo watake tembang pocung​

1. opo watake tembang pocung​


Jawaban:

Watak Tembang Pocung atau karakternya adalah tentang kebebasan dan tindakan sesuka hati. Tembang pocung biasa digunakan untuk menceritakan lelucon dan berbagai nasehat.

jangan lupa follow

Jawaban:

Tembang pocung yang bermakna tentang nasihat kematian yang seharusnya disampaikan dengan rasa haru, duka atau kesedihan untuk kesanya. Namun tembang macapat pocung ini disampaikan dengan cara yang menghibur, yaitu dengan cara memberi candaan, humor, dan penuh teka - teki disetiap nasihat yang disampaikan.

Penjelasan:

semoga membantuu:)


2. sebutkan watake tembang pocung


Jawaban:

Watakke tembang pocung yaiku : kebebasan,tindakan sesuka hati

moga membantu

maaf klo ada yg salah,


3. tulisna watake tembang kinanthi


Watak Tembang Kinanthi atau karakternya adalah tentang kesenangan, teladan yang baik, nasehat dan kasih sayang. Tembang kinanthi umumnya digunakan untuk menyampaikan cerita atau kisah yang isinya menggambarkan nasehat yang baik dan tentang kasih sayang.

4. watake tembang pocung yaiku​


Jawaban:

tembang gagrak Lawas maaf Kalo salah

Jawaban: Watake tembang pocung yaiku sakepenake dewe / luwes, lucu, lan gawe seneng. Tembang pocung biasane kanggo ngandharake bab kang ora serius utawa gegojegan biasane ana ing acara pentas seni wayang/ kethoprak lan liya-liyane.

Penjelasan:


5. Kepriye watake tembang pocung kuwi?


Penjelasan:

wateke tembung pocung yaiku kulina

Paugerane tembung pocung

Guru gatra = 4

Guru Lagu = u, a, i, a

Guru Wilangan: 12, 6, 8, 12


6. Kepriye watake tembang Pocung iku?​


Jawaban:

Lebih santai dan disampaikan dengan cara menghibur

Penjelasan:

Maaf kalo salah

kendho tanpa greget

Penjelasan:

tembang mocopat iku duwe watak dewe dewe. tembang pocung watake kendho tanpa greget


7. tulisna watake tembang kinanthi


Watake Tembang Kinanthi

Watake = Seneng, nasehat, kasih sayang, teladan ingkang becik.

Watak e tembang kinanthi yoiku tentang kesenangan ,teladhan yang baik,nasehat,dan kasih sayang


8. apa watake tembang pocung?​


Jawaban:

Tembang pocung adalah sebuah tembang jawa, yang menggambarkan tentang cara mencari ilmu dan mengamalkannya, sehingga jika dilakukan dengan niat yang tulus, ilmu tersebut dapat mengalahkan perbuatan tercela

Penjelasan:

Ya klo ga salah itu


9. Tulisna watak liya tembang pocung


jawaban

Watak dari tembang pucung yaitu berupa lucu, kesedihan, penuh teka-teki, kedudukan, humoris, tegas, kegembiraan dan nasehat. (watak tembang Pucung yaiku lucu, sedhih, enigmatis, kedudukan,

guyonan, tegas, bungalah lan pitutur

penjelasan:

Mohon Maaf Kalau ada Kesalahan

Semoga Bermanfaat Amiin YRA

Jawaban:

LucuSedhihEnigmatisKedudukanGuyonanTegesBungahPitutur

Penjelasan:

Semoga membantu


10. Tulisna tembang pocung sing koapal?​


Jawaban:

Bapak pucong dudu watu dudu gunung

Sabamu ing sendang

Pancokanmu lambung kering

Prapteng wisma si pocunh muntah guwaya

Enthik-enthik patenana si panunggul

Gek dosane apa

Dosane ngungkul ngungkuli

Dhi aja dhi malati sadulur tua

Bapak pucung laire tinitah bisu

Lamun rinaketan

Pinar sudi den timeni

Mung sarana pinadheng wruh basa nira

Ngelmu iku kalakone kanthi laku

Lekasane lawas kas

Tegese kas nyantosani

Setya budaya pangengkese dur angkara

Penjelasan:

jangan lupa jadikan jawaban tercerdas


11. Watake tembang pocung yaitu


Jawaban:

Watak Tembang Pocung atau karakternya adalah tentang kebebasan dan tindakan sesuka hati. Tembang pocung biasa digunakan untuk menceritakan lelucon dan berbagai nasehat.

Penjelasan:

semoga membantu.....

Jawaban:

- ngelangsa

- periatin

- bungah

- sembrana

Penjelasan:

maaf kalo salah


12. tulisna paugerane tembang pocung


Pocung : Kedadeyan saka 4 gatra : 12u, 6a, 8i, 12a

13. kepriye watake tembang pocung??


apik , becik , prayoga = apik

14. Sebutna watake tembang pocung?


Watake = Seneng, nasehat, kasih sayang, teladan ingkang becik


15. tulisna watak liya tembang pocung?​


Jawaban:

Watak dari tembang pucung yaitu berupa lucu, kesedihan, penuh teka-teki, kedudukan, humoris, tegas, kegembiraan dan nasehat.

(watak tembang Pucung yaiku lucu, sedhih, enigmatis, kedudukan, guyonan, tegas, bungah lan pitutur.)

Penjelasan:

semoga membantu..


16. Tulisna watak liya tembang pocung


Jawaban:

LucuSedhihEnigmatisKedudukanGuyonanTegesBungahPitutur

Penjelasan:

Semoga membantu


17. Apa bae watake tembang pocung


Watake = Geguyon, nasehat, bebas


Kategori b_daerah