Watake Tembang Gambuh Yaiku

Watake Tembang Gambuh Yaiku

Tembang gambuh iku watake....

1. Tembang gambuh iku watake....


Kinasih................. . . moga bantu yaa

2. watake tembang gambuh yaiku​


Jawaban:

Watak dari tembang gambuh yaiku Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat).

Jawaban:

Watak dari tembang gambuh diantaranya adalah Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat).


3. watake tembang gambuh Yaiku..a. Galakb. Resepakec. Rumaketd. Nantang​


Jawaban:

c. Rumaket

sesuai dengan deskripsi dari tembang gambuh


4. watake tembang Gambuh yaiku a,lugas b,trengginas c,swara d,nelangsa​


Jawaban:

B. Trengginas.

Penjelasan:

Semoga membantu.... Mkaasiihh


5. piye watake tembang gambuh


lugas 
blaka
tanpo ragu-ragu
kangge pitutur

6. watake tembang gambuh​


Jawaban:

sereng, madhep mantep, prawira

Penjelasan:

Semoga Membantu


7. watake tembang gambuh yaiku.......


grapyak semanak



semoga membantu

8. watake tembang macapat gambuh yaiku


Jawaban:

Watak dari tembang gambuh diantaranya adalah Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat


9. 1.watake tembang gambuh yaiku..a.serengb.grapyakc.sedhihd.luwes2.Sasmitane tembang gambuh yaiku...a.jumbuhb.sarkarac.kapungkurd.wijil3.apa isine tembang Gambuh!4.Jelasna piwulang kang ana ing tembang gambuh!​


1. b) grapyak

2.a) jumbuh

3.Gambuh=saka tembung jumbuh/sarujuk kang ateges hen wis jumbuh/sarujuk banjur digathukake antarane priya lan wanita sing padha nduweni rasa tresna mau,ing pangangkah supaya bisa urip bebrayan.

4.Piwulang kang ana ing pupuh gambuh yaiku supaya menungsa aja nduweni skpat adigang, adigung, lan adiguna

maap kalo slah


10. Watake tembang gambuh, kajaba


Jawaban:

Tembang macapat Gambuh dalam rangkaian sekar macapat memiliki makna “cocok” atau sepaham. ... Watak dari tembang gambuh diantaranya adalah Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat).

Penjelasan:

mantap ya follow


11. watake tembang Gambuh iku​


Jawaban:

Watak dari tembang gambuh diantaranya adalah Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat).

Penjelasan:

semoga membantu^_^

Jawaban:

Watake tembang gambuh yaiku grapyak Semanan mula tembang gambuh cocok Dinggo menehi pitutur

Penjelasan:

Semoga membantu^_^


12. watake tembang Gambuh yaiku..a. kulinnab. grapyakc. jumbuh d. tambuh​


Jawaban:

b. grapyak

Penjelasan:

watake tembang Gambuh yaiku..

a. kulinna

b. grapyak

c. jumbuh

d. tambuh

Berdasarkan pilihan tersebut yang tepat adalah b. grapyak

Tembang Gambuh Sasmitane iku ono Gambuh, Buh, Jumbuh,Tambuh.sedang

Wateke:grapyak,sumanak, mula cocok nggo aweh utowo nyritakaken pitutur


13. watake tembang gambuh


     Gambuh (kecocokan) ing bahasa jawa yaiku "jumbuh utawa sarujuk" sing duweni arti cocok. 

14. tembang gambuh iku watake


1.Watake grapyak
2.Sumanak
3.Sumadulur

15. Watake tembang gambuh


watake tembang gambuh yaiku
grapyak semanak mula tembang gambuh cocok dinggo menehi pitutur

16. watake tembang Gambuh iku​


Jawaban:

Watak dari tembang gambuh diantaranya adalah Sumanak (ramah terhadap siapapun), sumadulur (persaudaraan yang erat), Mulang (mengajarkan), dan Pitutur (nasehat).


17. watake tembang gambuh yaiku​


Watak tembang gambuh yaiku sumanak (ramah kepada siapapun), Sumadulur (rasa persaudaraan yang kuat), Mulang (mengajar), lan pitutur (memberi nasihat. Watak macapat gambuh secara khusus tentang kebersamaan dan sifat kekeluargaan. Sedangkan watak gambuh lainnya berupa sifat tegas, lugas, jelas, dan tidak ragu-ragu.


Kategori b_daerah